KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Påven uppmanar länder att vidta fler åtgärder för att stoppa klimatförändringar

1 min lästid
På söndagen sade påven Franciskus att de senaste värmeböljorna och översvämningarna visar på behovet av mer åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna.

På söndagen sa Påve Francis att de senaste värmeböljorna över många delar av världen och översvämningar i länder som Sydkorea visade att mer brådskande åtgärder behövdes för att ta itu med klimatförändringarna. ”Jag vädjar till världsledarna att göra något mer konkret för att begränsa förorenande utsläpp”, sa Påven i slutet av sitt Angelusmeddelande till folkmassorna på Petersplatsen. ”Det är en brådskande utmaning, den kan inte skjutas upp, den berör alla. Låt oss skydda vårt gemensamma hem”, tillade Påven.

Francis har uppmanat världen att snabbt överge fossila bränslen och gjort skyddet av miljön till en hörnsten i sitt pontifikat. Han påpekade i sin banbrytande encyklika ”Laudato Si” från 2015 att planeten ”börjar se mer och mer ut som en enorm hög av smuts”. På söndagen uttryckte Påven sin solidaritet med dem som lider av klimatkrisen och de som hjälper dem.

Delar av södra USA har stekat i en rekordhett våg, medan extrema temperaturer även har registrerats i Kina och södra Europa, inklusive Italien och Grekland. En skogsbrand som rasar på den grekiska ön Rhodos tvingade tusentals turister och invånare på ön att söka skydd i skolor och inomhusarenor på söndagen, efter att de evakuerats från kustbyar och semesterorter.