KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Påvens datortomografi på grund av influensa, lungkomplikationer uteslutna

1 min lästid
På lördagen besökte påve Franciskus ett sjukhus i Rom för en skanning, som Vatikanen sa hade uteslutit lungkomplikationer efter en influensa som tvingade honom att ställa in sina aktiviteter.

På lördagen åkte påve Franciskus till ett sjukhus i Rom för en undersökning, vilket Vatikanen sa hade uteslutit lungkomplikationer efter att en influensa tvingat honom att ställa in sina aktiviteter. Enligt Vatikanens uttalande hade den 86-åriga påven redan återvänt till sin bostad i Vatikanen efter att ha genomgått en datortomografi (CT-scan) på Gemelli Isola-sjukhuset i centrala Rom tidigt på lördag eftermiddag. En del av påvens lunga togs bort när han var ung i sitt hemland Argentina. Påven är schemalagd att delta i COP28-klimatkonferensen i Dubai den 1-3 december, där han förväntas ha nästan en hel dag med bilaterala möten med världsledare som deltar i evenemanget.

Tidigare denna månad hoppade Franciskus över att läsa ett förberett tal inför en träff med europeiska rabbiner på grund av förkylning, men han verkade vara i god hälsa under ett möte med barn bara några timmar senare. I juni genomgick han en operation för en bukhernia och spenderade nio dagar på sjukhus. Han verkar ha återhämtat sig helt från den operationen. På lördagar håller han vanligtvis regelbundna möten med Vatikanens tjänstemän, inklusive ett veckovist med chefen för Vatikanens avdelning som ansvarar för utnämningen av biskopar, samt privata audienser. Hans agenda denna lördag inkluderade ett inbokat möte med Guinea-Bissaus president.