KRISTNA NYHETSBYRÅN

Search
Search
Close this search box.

Pavone smutskastar Vatikanen för att rikta in sig på präst för pro-life.

Katoliker som verkligen tror på sin tros trosartiklar uppmanas att samlas kring en katolsk biskop som har missnöjt Vatikanen med sina konservativa åsikter och nu är i fara att bli avsatt från sina ämbetsuppgifter.

Biskop Joseph Strickland från Tyler, Texas har blivit föremål för en granskning från Vatikanen under sommaren och förväntar sig nu en formell begäran från påven Franciskus om att avgå från sin församling.

Bland hans påstådda överträdelser kallade Strickland president Joe Biden för en ”falsk katolik” på grund av hans stöd för abort och har använt sociala medier för att kritisera den katolska kyrkans förskjutning åt vänster.

Frank Pavone från Priests for Life, som blev avsatt av Rom för sitt offentliga ställningstagande, berättar för AFN att attacken mot Strickland gör narr av Vatikanen för att uppmana katoliker att engagera sig i kulturen och vara modiga.

”And yet when people actually try to do that we get push back,” säger han, ”especially when they try to connect the dots for people between what the faith says and what public policy should be.”

Enligt en artikel från LifeNews var Strickland ämnet för ett nyligen möte med två högt uppsatta katolska tjänstemän. De kommer troligtvis att vidarebefordra en begäran från påven Franciskus att han avgår istället för att den kontroversiella påven avsätter honom från sin post.

Pavone förutspår att en begäran om att Strickland ska avgå kommer att ”förarga” pro-life-katoliker, som vet varför han har irriterat Vatikanen, men han hoppas att andra kristna är förargade över en tydlig attack mot en mans tro och hans värderingar från sin egen katolska kyrka.