KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Poliskupp mot polacken: Tonåring gripen efter attack mot synagoga

16-årig polsk kille gripen i Warszawa - samarbete mellan polis och intern säkerhetsbyrå.

En 16-årig man har arresterats av polisen i Polen misstänkt för att ha attackerat en synagoga med molotovcocktails och planerar att be åklagare att öppna en utredning på torsdag.
Nożyk Synagoga attackerades runt 1 på onsdagen och fick skador på fasaden. Ingen var i bönesalen vid den tiden och det var inga skador.
Polisen samarbetade med den interna säkerhetsbyrån och arresterade den 16-åriga mannen i Warszawa på onsdagskvällen.
Enligt polisens talesperson var han helt överraskad, ville inte prata och avslöjade inte sina motiv.

Polisen kommer att skicka en begäran till åklagarmyndigheten på torsdagen för att inleda en utredning. Tonåringen, som inte har några tidigare polisiära register, kan få upp till 10 års fängelse om han döms.
Han kommer att undersökas enligt en del av strafflagen som säger att den som orsakar en händelse som hotar livet eller hälsan för många människor eller stor egendom i form av en brand, ska straffas med upp till 10 års fängelse.
Domstolen kommer att behöva avgöra om den 16-åriga pojken ska hållas ansvarig för handlingen som vuxen, enligt polisens talesperson.
Polen, som före Förintelsen var hem för Europas största judiska samhälle med cirka 3,3 miljoner människor, har nu endast ett fåtal tusen judar i sin befolkning.