KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Präst spottad på och misshandlad i Jerusalems Gamla stad

2 min lästid
Två män har blivit arresterade efter att ha setts spotta och svära åt en kristen präst i Jerusalem.

Två män har gripits efter att ha setts spotta och svära åt en kristen präst i Jerusalem. Händelsen inträffade vid Zionporten i Gamla staden på lördagskvällen när fr. Nikodemus Schnabel intervjuades av en tysk TV-korrespondent medan han gick genom gatorna. En av de två ultraortodoxa männen närmar sig paret när de går och spottar på fr. Nikodemus. Prästen och journalisten fortsätter att gå genom Gamla staden och blir på nytt närmande av samma båda män när de går genom den armeniska kvarteret. De närmar sig fr. Nikodemus, spottar på honom igen, förolämpar honom verbalt och sparkar sedan på honom. En del av misshandeln fångades av kameran och korrespondenten Natalie Amiri från ARD delade den på sin sociala medier. Hon skickade senare videorna till CNN.

En annan video som filmades av Amiri visar fr. Nikodemus försöka ta en bild av de unga männens ansikten för att visa polisen och säger: ”Ni har ingen rätt att röra mig eller spotta på mig. Polisen undrar alltid. Jag behöver en bild av hans ansikte.” En äldre man ingrep i händelsen och övertygade gärningsmannen på hebreiska att backa, men gärningsmannen hotade mannen att ”akta sig”. En beväpnad israelisk man ingrep då och fysiskt styrde männen bort från fr. Nikodemus, medan en av dem skrek ett obsceniteter om Jesus på engelska åt Schnabel.

Männen greps senare av israelisk polis och hålls för närvarande i husarrest medan händelsen undersöks. Polisen sa i ett uttalande: ”Polisen fick en rapport angående ungdomar som passerade området vid Zionporten i Gamla staden Jerusalem. Dessa personer ägnade sig åt verbala förolämpningar och spottade mot en religiös man som gick förbi innan de snabbt flydde platsen.” De misstänkta, varav en är 17 år gammal, förhördes och placerades under husarrest.

Kristna i Gamla staden är regelbundet måltavlor för spottning och verbala övergrepp av ortodoxa judar. Fem personer greps i oktober, misstänkta för att ha spottat på människor eller kyrkor. I inlägg på sociala medier fördömde Jerusalem Latin Patriarchate och Israels utrikesminister Israel Katz denna handling.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.

En ödmjuk begäran

Ett konservativt presbyterianskt trossamfund hoppas att President Bidens administration ”fördömer synden” hos transsexuella ingrepp för minderåriga.