KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Protestantiska kyrkan i Schweiz finner inspiration i besök hos WCC

1 min lästid
Jag är ledsen att jag inte kan närvara på mötet imorgon på grund av en oförutsedd händelse.

De olika samtalen med ledningen och programledarna om implementeringen av församlingens mandat och enskilda arbetsområden, såsom klimaträttvisa eller fredsbyggande i Mellanöstern, var mycket inspirerande för oss, säger Hirzel. Vi kände också med tacksamhet att ett närmare samarbete med medlemskyrkorna är av strategisk betydelse för WCC.

Hirzel tillade: Som en kyrka i landet där WCC är beläget känner vi en särskild koppling till den och var glada över att kunna se framstegen i Green Village-projektet på plats.

Besöker WCC

Green Village-projektet.

Artikeln handlar om olika samtal med WCC:s ledning och programledare om genomförandet av församlingens uppdrag och olika arbetsområden, till exempel klimaträttvisa och fredsbyggande i Mellanöstern. Hirzel uttrycker att dessa samtal har varit inspirerande och att ett närmare samarbete med medlemskyrkorna är viktigt för WCC. Hirzel nämner även att det är en särskild koppling till WCC eftersom de är en kyrka i samma land och att de var glada över att kunna se framstegen i Green Village-projektet.

För att läsa mer om besök på WCC och Green Village-projektet, kan du klicka på länkarna nedan.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin