KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Religionsfrihetskommissionen beklagar Israel-Hamas-kriget vid årsjubileumsössamlingen

3 min lästid
När International Religious Freedom Act firar 25 år, blickar förespråkarna framåt mot nästa steg.

Religionsfrihetsförespråkare beklagade förlusten av civila liv i Israel-Hamas-kriget, antisemitism och islamofobi på 25-årsdagen av International Religious Freedom Act (IRFA). Den partipolitiska och multireligiösa amerikanska kommissionen för internationell religionsfrihet (USCIRF), skapad genom antagandet av lagen 1998, firade IRFA:s 25-årsjubileum vid ett evenemang den 23 oktober på Capitol Hill med en översikt över USCIRF:s framgångar, panelsamtal, kongressens anföranden och historiska sammanfattningar av lagens antagande.

”Som en präst, som en människa av tro, är jag verkligen bekymrad över förlusten av civila liv i Israel och Palestina”, sade USCIRF-kommissionären Mohamed Magid, medgrundare av det mångreligiösa nätverket Multi-Faith Neighbors Network för att bygga broar mellan muslimska, evangeliska och judiska samhällen.

”Och även jag står emot antisemitism och islamofobi i Amerika, på campus. Också förlusten av många liv när vi talar nu, av civila i Gaza, av barn, och därför måste vi värdera allt mänskligt liv”, sa Magid. ”Men jag står verkligen med mina bröder och systrar i den judiska gemenskapen och i muslimska gemenskapen.”

Kommissionären Frederick A. Davie, viceordförande för USCIRF och senior strategisk rådgivare till presidenten vid Union Theological Seminary, upprepade USCIRF:s uppmaning den 11 oktober till en internationell böneservice som svar på Israel-Hamas-kriget. Antalet döda varierar, men tusentals har dödats och skadats. USA har bekräftat att minst 33 amerikaner har dött.

Davie erbjöd USCIRF:s hjälp med att organisera och delta i en sådan böneservice som skulle erkänna ”brutaliteten och skräcken och de depraverade handlingarna som äger rum i regionen, och uppmana till medlidande för mänskligt liv och oskyldigt liv i regionen, och uppmana till en rättvis och fredlig lösning på de fasor som nu finns där”.

Vid ”De första 25 åren: IRFA:s prestationer och nästa steg” citerade USCIRF uppnådda prestationer och rekommenderade åtgärder för att främja religiös frihet. Ingen annan country har en liknande kommission, partipolitisk och multireligiös, sade USCIRF-ordföranden Abraham Cooper. Genom USCIRF och IRFA är religionsfrågor mer integrerade i USA:s utrikesrelationer än någonsin tidigare, med dokumenterade och avslöjade överträdelser, förövare ofta sanktionerade, vissa fångar frigivna och förtryckande regimer som förbättrar lagar och politik.

”Viktigt är att Förenta staterna inte längre står ensamma i att erkänna betydelsen av internationell religionsfrihet eller tro … för alla överallt”, sa Cooper. Han beskrev USCIRF som en av de första att fördöma Kinas förföljelse av uigurer som folkmord, Rysslands antisemitism och förvrängning av Förintelsen, Rysslands invasion av Ukraina och Hamas attack mot Israel.

Under de fem åren sedan USCIRF firade IRFA:s 20-årsjubileum har gruppen sett en kraftig användning av nya verktyg för att främja och uppnå internationell religionsfrihet genom Frank R. Wolf International Religious Freedom Act och Global Magnitsky Act. Men han sa att mycket arbete fortfarande behövs.

”Vi kan inte vara nöjda”, sa Davie. ”Stater och icke-statliga aktörer runt om i världen fortsätter att begå eller tolerera allvarlig religionsförföljelse. I alltför många länder riktas individer och samhällen fortfarande för deras religiösa övertygelser, aktivitet eller identitet, eller för deras försvar av religionsfrihet.”

USCIRF övervakar och dokumenterar internationella överträdelser av religionsfrihet, verkar för religionsfrihet, sammanställer frekventa rapporter om religionsfrihet i många länder, sammanställer årsrapporter och utser vissa länder till särskilt oroande länder för deras överträdelser av religionsfriheten.

I framtiden uppmanade USCIRF den amerikanska kongressen att använda CPC-beteckningen mer effektivt och att tillämpa mer meningsfulla konsekvenser för överträdarna. USCIRF uppmanade till fler kongressövervakningshöranden om USCIRF:s politik; uppmanade kongressen att vara mer tydlig när det gäller religionsfrihetsfrågor i olika sammanhang, inklusive höranden, anföranden i kammaren och kongressdelegationer utomlands, uppmanade kongressen att försvara samvetets fångar, permanent återautorisera USCIRF genom partipolitiskt stöd