KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Religiös frihetsgrupp avbryter Saudiresa efter rabbin tvingas ta av sin kippa

Förbjudet att visa religiösa symboler förutom islamiska i Saudiarabien - vad säger kristen tidning?

Ett U.S.-kongress-mandaterat gruppavslutade en faktainsamlande mission till Saudiarabien efter att tjänstemän i kungadömet beordrade en judisk rabbin att ta av sig sin kippa offentligt, vilket belyser de religiösa spänningarna som fortfarande finns i Mellanöstern.
Rabbin Abraham Cooper från U.S. Commission on International Religious Freedom försökte att skilja ordern om hans skalle från vad han beskrev som framsteg som gjorts i kungariket under kronprins Mohammed bin Salmans stöd för olika trosbekännelser att dyrka privat.
Han sade också att Saudiarabien kanske friger fyra uiguriska muslimer som fängslats i kungariket för asyl i USA på grund av den möjliga förföljelse de skulle kunna möta om de återvänder till Kina.
Dock är det fortfarande kriminaliserat att visa religiösa symboler förutom islamiska, för två år sedan genomförde kungariket sina största massavrättningar någonsin som inkluderade minoriteterna shiiter, och myndigheterna fortsätter en hård repression mot varje uppfattad avvikelse mot prins Mohammed.
”Situationen i Saudiarabien är mycket komplex”, sade pastorn Frederick Davie från New York City, vice ordförande för kommissionen. ”Och inte alla är eniga, och detta kanske är ett exempel på det.”