KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Religiösa ledare i Florida-skoolor? Ny lag kan göra det möjligt för DeSantis”

Chaplains in school program only need background check and public listing of name and religion.

I en nyligen skickad lag har den republikanska guvernören Ron DeSantis fått möjligheten att tillåta frivilliga kaplaner i Floridas skoldistrikt. Motståndare menar att religion bör hållas utanför skolorna.

Förespråkare hävdar att lagförslaget kommer att ge barn en ytterligare resurs och lyfter fram kaplaner som tjänstgör i andra statliga roller. Lagstiftningen tillåter även en kaplan varje dag när lagstiftande församlingen är i session samt en icke-konfessionell kyrka i delstatens Capitolium.

”Det förvånar mig att det finns kontrovers kring detta eftersom vi har haft kaplaner i offentliga institutioner i århundraden”, säger republikanen Erin Grall, som har sponsrat lagen.

Motståndare menar att barn kan få dålig eller oönskad andlig rådgivning eller känna sig obekväma eftersom de kanske inte delar samma religiösa övertygelser.

Enligt lagen skulle endast kraven för en kaplan som deltar i ett skolprogram vara en bakgrundskontroll och att deras namn och religiösa tillhörighet listas på skolans webbplats. Kaplanerna skulle ”ge stöd, tjänster och program till eleverna enligt beslut av skolstyrelsen”, står det i lagen.