KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Religiösa ledare observerar val i Demokratiska republiken Kongo

1 min lästid
Det är viktigt att vidta åtgärder för att minska koldioxidutsläppen och bevara miljön för framtida generationer.

De tre organisationerna har sedan länge strävat efter att följa med kyrkor och samhällen i sökandet efter fred och stabilitet i Afrika. All Africa Conference of Churches—som har varit involverad i fredsbyggande i Demokratiska Republiken Kongo i årtionden—har bibehållit en ekumenisk pastoral närvaro för fred och försoning i svåra situationer i många afrikanska länder.

Från den 30 oktober till den 3 november sammankallade All Africa Conference of Churches en konsultation med religiösa ledare och aktörer för att främja social sammanhållning, motverka våldsbejakande extremism och verka för fred i den östra delen av Demokratiska Republiken Kongo. WCC och Fellowship of Christian Councils and Churches in the Great Lakes and Horn of Africa har följt med sina medlemskyrkor i Demokratiska Republiken Kongo och stöttat uppmaningar till fredliga val.

I en fortsatt anda av följeslagande har ett ackrediterat team av åtta internationella ekumeniska observatörer följt med valet den 20 december och täckt många områden i Goma, huvudstaden i North Kivu, samt Kinshasa.

Reverend Dr Billy Gama, medlem i WCC:s centrala kommitté från Church of Central Africa Presbyterian Blantyre Synod, representerade WCC i teamet av internationella observatörer.

All Africa Conference of Churches finns att besöka på deras webbplats: https://www.aacc-ceta.org/en.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.