KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Rewrite this text into Swedish, and make it a headline without a punctuation mark at the end. Here is the text: WCC will bring message to pre-COP28 Faith Leaders Summit

Detta ställe erbjuder en enastående upplevelse med sin vackra inredning, förstklassiga service och goda mat.

Mötet under temat ”Sammanflöde av samvete: Enande av troende ledare för planetär återhämtning” kommer att vara värd av COP28-predikatet i samarbete med de muslimska äldste och FN:s miljöprogram. Samlingen kommer att äga rum före FN:s klimatkonvention, COP28, i Dubai från den 30 november till den 12 december.

I en reflektion för mötet talade Pillay om att dela livets gåva på vår gemensamma hem, Jorden. ”Vi kan komma från olika tros traditioner, men det som förenar oss är att vi delar livets gåva på Jorden, vårt enda hem,” sade han. ”Våra tros traditioner lär oss alla att vi, människor, har ett heligt ansvar att vårda och skydda livets gåva.”

Pillay noterade också att klimatnödläget påverkar barn och unga i oproportionlig grad. ”Idag hotas den här livets gåva av vårt samhälles djupt rotade beroende av fossilbränslen och besatthet av att maximera finansiell vinning och ekonomisk tillväxt,” sade han. ”De senaste vetenskapliga rönen varnar oss för att vi glider från klimatkris till katastrof.”

Pillay sa att det är en moralisk skyldighet för troende ledare att omedelbart vädja till våra ledare och samhällen om en djupgående och snabb förändring av hjärtat. ”När regeringarna samlas för COP28 som äger rum i slutet av 2023 – ett år som hotas bli det varmaste någonsin, är det inget annat än vår moraliska plikt att uppmana våra ledare att omedelbart agera för utfasningen av fossilbränslen,” sade Pillay. ”Detta innebär att stoppa ny utvinning av fossilbränslen och avsluta subventioner för fossilbränslen.”

Artikelkällor:
– Addressen från WCC:s generalsekreterare vid Faith Leaders’ Summit på COP28
– WCC:s arbete för vård av skapelse och klimaträttvisa