KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Rewrite this text into Swedish, and make it a headline without a punctuation mark at the end. Here is the text: Woman who cooked mushroom lunch that poisoned pastor and killed three others arrested in Australia

Den 49-åriga kvinnan har arresterats av australisk polis angående dödsfallen av tre äldre personer i augusti, som påstås ha förtärt giftiga svampar under en lunch som hon arrangerade.

Australisk polis meddelade på torsdagen att de har arresterat en 49-årig kvinna för dödsfallen av tre äldre personer i augusti efter att de påstått ha ätit giftiga svampar vid en lunch som hon anordnade. Polisen i delstaten Victoria sa att de sökte igenom kvinnans hus med hjälp av detektorhundar – tränade för att sniffa fram små elektroniska enheter som USB-enheter och SIM-kort, som är lätta att gömma – och tillade att kvinnan skulle bli förhörd av polisen när sökningen var klar.

Don Patterson, hans hustru Gail Patterson och hennes syster Heather Wilkinson blev sjuka och dog senare efter lunchen den 29 juli i Leongatha, en liten landsbygdststad cirka 85 miles sydost om Melbourne. En fjärde man, Wilkinsons make Ian Wilkinson, en präst i en närliggande stad, släpptes från sjukhuset i september.

De mystiska dödsfallen har tagit grepp om Australien. Dödsfall till följd av att äta svamp är relativt ovanliga i landet, som har flera arter inklusive ”death cap” -svampen som är tillräckligt farlig för att förgifta och döda människor.

Detective Inspector Dean Thomas från Victoria Police homicide squad sa att den arresterade kvinnan tidigare hade förhörts i samband med händelserna som utspelade sig. ”Fyra personer blev sjuka efter att ha deltagit i en måltid i en privat bostad i Leongatha. Tre av dessa personer, Heather Wilkinson, Gail Patterson och Don Patterson, avled tyvärr på sjukhuset efter att ha deltagit i den måltiden. Den fjärde personen, Ian Wilkinson, släpptes från sjukhuset i slutet av september och jag förstår att han fortsätter att återhämta sig.”

Han uppmanade människor att inte spekulera i orsakerna till gripandet, som kommer mer än 2 månader efter händelsen. ”Dagens gripande är bara nästa steg i den komplexa och grundliga utredningen av homicide squad detectives och den är inte över än. Även om vi vill ge aktuella uppdateringar om detta ärende är det avgörande att detta inte påverkar den pågående utredningen eller några framtida processer negativt.”

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd