KRISTNA NYHETSBYRÅN

Search
Search
Close this search box.

Röster från överlevare tar huvudrollen på Durham Cathedral’s safeguarding week

Durham Cathedral bjuder in allmänheten att visa sitt stöd för offer och överlevande av missbruk under Pilasternas Hopp, en vecka med aktiviteter som börjar den 11 september.

Durham Cathedral bjuder in allmänheten att visa sitt stöd för offer och överlevande av missbruk som en del av Pillars of Hope, en vecka med aktiviteter som börjar den 11 september.

För att visa sitt stöd kommer Durham Cathedrals Galilee Chapel att bli en centralpunkt för offer och överlevande av missbruk under veckan. Ett rep som går genom katedralens kapell kommer att täckas av hundratals band som besökare knyter, tillsammans med en utställning av dikter och musik skrivna av de som har påverkats av missbruk.

Dikterna skapades genom ett projekt som kallas ”Om jag berättade för dig, vad skulle du göra?”, som finansierades gemensamt av Newcastle diocese och Safe Spaces. Projektet involverade överlevande av missbruk inom den religiösa sfären på ett kreativt sätt för att främja medkänsla med dem som behöver se och höra dem, samt stärka självförtroendet hos dem som befinner sig i en position att svara på ett bra sätt. Resultatet av projektet var en serie av sju reflektioner utvecklade av överlevande, kompletterade av dikter, originalkonst, musik och kortfilmer.

Kanonikus Michael Everitt, katedralskogvaktare vid Durham Cathedral, sa:

”Durham Cathedral är en trygg plats där alla är välkomna och Safeguarding Week är en möjlighet för katedralsamhället och besökare att offentligt visa sitt stöd för offer och överlevande av missbruk.

”Utställningen är mycket känslomässigt kraftfull och under vår Safeguarding Week 2022 blev många besökare djupt berörda av orden från dem vars liv har påverkats av missbruk. Dikterna frågar ’Om jag berättade för dig, vad skulle du göra?’ och jag hoppas att besökarna tar med sig positiva saker de kan göra för att förstå och hjälpa dem runtomkring som har drabbats av missbruk. Alla är inbjudna att lägga till sitt band på repet som en del av utställningen för att visa sitt stöd.”

Katedralens gudstjänster under veckan kommer att inkludera böner för sårbara och offer för missbruk.

Kanonikus Michael tillade:

”Pillars of Hope har varit ett gripande tillfälle att engagera allmänheten i Engelska kyrkans arbete för att se till att alla känner sig trygga och lyssnade på. Durham Cathedral genomgick en oberoende revisorgranskning av säkerheten i juli 2021, som var positiv när det gäller Durham Cathedrals åtagande för säkerhet. Det gav katedralen möjlighet att reflektera över hur vi kan ytterligare förbättra säkerheten i framtiden.”

Möjligheten för besökare att lägga till sitt band på repet och lyssna på dikter och musik i Galilee Chapel fortsätter fram till söndagen den 17 september.