KRISTNA NYHETSBYRÅN

Rugby-VM: Guds kärlek befriar spelarna att uttrycka sig, säger före detta proffs

Lästid: 3 minuter
Före detta irländska professionella rugbyspelaren Peter Browne hade berättat för Premier att det finns ett antal kristna som spelar i VM som har uppmuntrat varandra under tävlingen.

Tidigare irländska professionella rugbyspelaren Peter Browne har berättat för Premier att det finns ett antal kristna som spelar i VM som har inspirerat varandra under tävlingen. Browne, som nu jobbar för Christians in Sport, har uppmanat spelare att komma ihåg att deras identitet bestäms av Guds kärlek till dem, snarare än av ständig bedömning av deras prestationer, när de tävlar i rugbyns största tävling.

”En del av mitt arbete är att vara den professionella rugbyarbetaren, och det innebär att jag försöker hitta stöd och koppla samman killar som är professionella spelare och antingen tror på sin tro eller funderar på vad den kristna tron ​​innebär. Och också koppla dem till sin tro, vad innebär det att vara kristen i världen av professionell rugby.”

Så vi ser att det finns ett behov av att verkligen förstå vem man är i Kristus när man går in i denna hetta av hög prestation, när man bedöms veckovis av prestationen av alla andra. Men faktiskt säger Gud, Nej, du är ovillkorligt älskad, allt du är kommer från det Jesus säger. Det uppnås inte genom vad du gör på planen. Så de kan gå ut och, och vår bön är att de kan njuta av det stöd som kan bli en börda ibland, men de kan njuta och ha frihet att uttrycka sig och tillbe Gud med de gåvor som Gud har gett dem också.

Browne berättade för Premier att han har kontakt med fyra personer som för närvarande tävlar i turneringen i Frankrike och vet att det finns många fler där ute. Speciellt i denna turnering har fijianska spelare och tränare varit tydliga offentligt att de spelar för och genom Jesus Kristus.

Browne säger att kristna inom rugbyn har glädjen att leva inte bara för att spela bra, utan för ett högre, mer befriande syfte. Ofta är hela ditt liv som rugbyspelare och särskilt yrkesmässigt om att prestera på planen. Men tron ger dig ett syfte utöver det.

Så förståelsen är att faktiskt var jag för en tid kallad att vara en rugbyspelare, jag blev kallad av Gud att vara med i klubbarna, de olika klubbarna som jag var med i och leva ut den person som Gud hade gjort mig till inom dessa klubbar, och förhoppningsvis vittna på ett bra sätt inom det och tillbedja.

I oktober 2018, vid 29 års ålder, meddelade Browne sin pension från professionell rugby på grund av trauma efter upprepade hjärnskakningar. Han säger att pensioneringen ofta avslöjar hur mycket en spelares övergripande identitet är knuten till deras karriär, men hur det inte behöver vara så i Kristus. ”Så svårt som det var som en övergång så förändras det inte, jag är fortfarande kallad att leva ut den person som Gud har gjort mig i den kontext han har placerat mig i, vilket bara inte längre var rugby. Men den övergången är inte enkel.

Och jag tror att det finns många frågor som killar måste gå igenom när det gäller identitet och vem de är eftersom så mycket av vad vi gör i vårt samhälle och vår kultur definieras av vad vi gör som jobb.

Och vi blandar dessa två saker så lätt när de egentligen bör vara separata. Och som Guds barn är det vår viktigaste kännetecken.

Biskopar kan inte förneka fakta

En försvarare av den katolska kyrkan konstaterar att dess nationella program mot fattigdom och social rättvisa tycks stödja bön till

Flest kristna nobelpristagare

Nobelpriset kommer att delas ut av HM Konungen i Konserthuset i Stockholm på söndag, 10 december, enligt statistik.