KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Så förklarar baptistpastor varför han fortfarande stöttar Trump.

2 min lästid
Även om många evangelikaler som tidigare stöttade Donald Trump år 2016 är i funderingar, finns åtminstone en som står fast vid den före detta presidenten.

Tidigare denna vecka rapporterade AFN att den evangelikala ledaren Bob Vander Plaats från Iowa-baserade organisationen The Family Leader hade stöttat Floridas guvernör Ron DeSantis – kanske Trumps främsta motståndare i kampen om det republikanska presidentkandidaturet. Vander Plaats sa att republikanerna behöver hitta någon som kan vinna år 2024 … och Trump, hävdade han, är inte den personen.

Detta beror delvis på att, enligt den iowabaserade ministern, verbala attacker från Trump och Trumps kampanj mot personer som väljer att stödja andra kandidater – och nyligen mot Casey DeSantis, frun till Trumps motståndare – har blivit alltför svåra att ignorera.

”Det visar att Donald Trumps kampanj i grunden bygger på att vara hämndlysten, och det handlar om vedergällning och hämnd,” sa Vander Plaats till American Family Radio värd Jenna Ellis på tisdagen.

Men den tidigare presidenten har inte övergetts av en annan framstående evangelikal som har varit med på ”Trump-tåget” sedan det lämnade stationen.

Jeffress

”Jag har stöttat honom i åtta år sedan sommaren 2015 och jag stödjer honom, som jag alltid säger, för hans politik och hans valbarhet,” säger Dr Robert Jeffress, seniorpastor på First Baptist-Dallas.

Jeffress erkänner att den tidigare presidenten är ett studium i motsägelser. Visst, han godkänner inte Trumps användning av gränsliga språk och överdrivna attacker. ”[Men,] hans politik är bibliska politik. De är för liv, för religionsfrihet och för Israel,” säger den sydliga baptistprästen.

Inte nog med att Jeffress var en supporter av presidenten när han var i tjänst, han var också en andlig rådgivare och besökte ofta Ovala rummet för att hjälpa Trump att förstå perspektiven hos hans – på den tiden – starkaste stödbas.

När han blev tillfrågad om han fortfarande har kontakt med den 45:e presidenten – och i så fall, om han råder honom att dra tillbaka de ofta vulgära och produktiva attackerna, svarade Jeffress:

”Jag har fortfarande kontakt med president Trump – och alla våra konversationer håller jag privata.”

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.