KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Sändarens julhälsning: En välsignad jul och ett gott nytt år till alla läsare”

2 min lästid
Vi ser fram emot det kommande året med stor tillförsikt tack vare våra läsares stöd och de fantastiska tidningsminnen vi har skapat.

Under året har Sändaren uppmärksammats två gånger i branschtidningen Dagens Media. Först och främst för att vi ökat mest i räckvidd av alla svenska tidningar. Det är en nyhet som verkligen är värd att fira. Genom åren har vi sett en stadig ökning av intresset för och läsandet av Sändaren. Det är i sanning en bekräftelse på det arbete som vår lilla redaktion och våra frilansare lägger ner. Det digitala läsandet har särskilt ökat betydligt och vi märker att allt fler hittar nya sätt att ta del av vårt innehåll. Vi har också över 2 000 personer som prenumererar på vårt veckobrev som kommer ut en gång i veckan.

Vi har även startat en podcast vid namn ”Sänd samtalet”, där jag själv träffar spännande människor för att diskutera aktuella och intressanta ämnen. Podden har redan lockat över 7 000 lyssnare till våra första 30 avsnitt. Men det som är allra roligast är när vi möter människorna bakom siffrorna på olika platser runtom i Sverige. Vi får värdefulla tips, uppslag, idéer och feedback, men framför allt får vi möjlighet att ha fina möten med er läsare. Det är just dessa möten som är själva kärnan av vad Sändaren handlar om. Tidningen skapas inte bara av oss, utan också genom samverkan med er som läser den. Det finns ett hjärta och en själ i tidningen som ger mig tron på en fortsatt positiv framtid, trots de utmaningar vi står inför.

När det kommer till det framtida mediestödet som ska börja gälla efter årsskiftet, har det tydliga fokus på lokaltidningar. Nisch- eller branschtidningar verkar ha hamnat i bakvattnet i prioritetsordningen. Hur det kommer påverka Sändaren är svårt att säga i dagsläget, men oavsett kommer vi vara ännu mer i behov av att skapa tidningen tillsammans med er läsare. Om du anser att det är viktigt med en kyrko- och samfundsnära tidning som bevakar våra områden, uppmanar jag dig att stanna upp och fundera över kommande rader. Även om du inte prenumererar själv, men ofta läser tidningen, kan det vara dags att överväga att börja prenumerera. Eller så kanske du vill ge tidningen som en perfekt julgåva till en vän. Vi erbjuder flera sätt att prenumerera, både med papper i brevlådan och digitalt.

Trots den ovissa tiden fram till besked om framtida stöd är jag övertygad om att både vi som arbetar med Sändaren och ni som läser tror på en ljus framtid. Förhoppningsvis får vi alla en snöig jul, men framför allt önskar vi er en riktigt god sådan.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.