KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

SBC ledares kandidat: Förbered nästa generation för att undvika ’pastoral kris’

2 min lästid
Den första kandidaten att leda Southern Baptist Convention år 2024 har trädt fram, och pastorn från North Carolina säger att han önskar fokusera på de positiva insatser som SBC genomför.

De senaste åren har varit tuffa för Southern Baptist Convention: sexuella övergreppsutredningar, kritisk ras teori, kvinnor på predikstolen – mycket uppmärksamhet har ägnats åt att reformera eller dra sig tillbaka, beroende på frågan. Clint Pressley, senior pastor (sedan 2011) för Hickory Grove Baptist Church i Charlotte, NC, berättar för AFN att han är villig att ta sig an utmaningen att leda föreningen de närmaste åren.

”Jag kände att vår förening, just nu, behöver lite stabil ledning” delar han med sig.

Den lokale Charlotte-födda vill åter fokusera på skriftens ofelbarhet och på att växa och stödja lokala kyrkor.

”Jag vill lyfta upp missionsarbetet. Jag tror att i allt som pågår blir något av det vi faktiskt gör bra nedprioriterat,” säger Pressley. ”Så jag vill stärka kyrkorna och verkligen kalla på nästa generation. Vi står inför en pastoral kris, tror jag.”

Samtidigt som Pressley säger att han är medveten om de utmaningar som föreningen genomgår, medger han att han blev lite överraskad av vissa strider. ”Det är konstigt för mig att ha samtalet om kvinnliga pastorer,” delar han. ”Jag kände att det redan var avgjort; så att ha det här samtalet, det såg jag faktiskt inte komma.”

Och vad gäller den bredare frågan om ”teologisk förvanskning,” som vissa Southern Baptist ledare hävdar och som bildade Conservative Baptist Network som respons? ”Jag tror att Al Mohler sa det bäst: ’Jag har ett konservativt baptist nätverk som heter SBC,'” erbjuder Pressley.

(Artikeln innehåller 200 ord.)

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin