KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Scientists make groundbreaking discovery about human brain” Forskare gör banbrytande upptäckt om människors hjärna

2 min lästid
Den kristna gatusångerskan som blev tillsagd att hon inte fick sjunga lovsånger utanför kyrkan av en polis har tackat MP Ian Paisley för att han "stod upp för henne" när han talade till House of Commons på fredagen.

Den kristna gatumusikanten som blev tillsagd att hon inte fick sjunga lovsånger utanför kyrkan av en polis, har tackat parlamentsledamoten Ian Paisley för att han ”gick i breschen för henne” när han talade till underhuset i fredags.

Den 20-åriga gospelartisten, som har över 296 000 följare på Instagram, blev hindrad från att framträda av en volontärpolis på söndagen. När hon konfronterades av en förbipasserande visade polisen tungan och gick iväg.

När DUP-politikern Paisley adresserade parlamentets ledare Penny Mourdant beskrev han polisens beteende som ”helt felaktigt” och betonade sångarens rättigheter enligt artikel nio, och beskrev hennes rätt att tillbedja som ”fastslagen i lag”.

”Hon [Harmonie London] har rätt att sjunga lovsånger på gatorna i vårt land, liksom många gatumusikanter gör, och dessa friheter bör skyddas. Jag hoppas att polisen, efter att ha bett om ursäkt, sedan kommer att utbilda sina poliser om rättigheterna för alla medborgare i detta förenade kungarike”.

Metropolitan Police har sedan bett om ursäkt till en kristen gatumusiker efter att en av sina volontärpoliser sa till henne att hon inte fick sjunga kristna sånger utanför en kyrka.

I en uttalande på tisdagskvällen förklarade de att överträdelsen berodde på att hon inte hade tillstånd för att sjunga på gatan och inte på innehållet i sångerna hon sjöng.

En talesperson sa: ”Vi är medvetna om de betydande kommentarerna i sociala medier om händelsen. Klippet visar 30 sekunder av en 43 minuter lång konversation där den större sammanhanget inte omedelbart framgår.

”Illegalt gatumusik är ett pågående problem i Westminster och under interaktionen förklarade polisen och hennes

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin