KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

SE: VIDEO: Präst undviker knappt takkollaps efter att kyrkan träffats av missil.

1 min lästid
En präst i Odesa, Ukrainas tredje folkrikaste stad och ett av huvudområdena som Ryssland har tvist med, har knappt undvikit att hans kyrka kollapsar över honom.

En präst i Odesa, Ukrainas tredje folkrikaste stad och en av de huvudsakliga områdena som omstrids av Ryssland sedan offensiven började i februari 2022, har på håret undkommit att kyrkan rasar över honom. Övervakningskamerorna i Holy Presentation Church visar hur taket kollapsar bara några sekunder efter att prästen har gått under det. Skadorna förklaras vara orsakade av att en rysk missil träffat byggnaden. ”Gud förbarma sig”, skrev kyrkan på Facebook efteråt tillsammans med bilder på skadorna. ”Tack gode Gud att ingen skadades.”

Under de senaste dagarna har konflikten mellan länderna intensifierats. På fredagen genomförde Ryssland nya flygattacker mot Kyiv, Lviv, Odesa, Zaporizhzhia, Dnipro och Kharkiv, vilket resulterade i att minst 20 personer skadades enligt ukrainska myndigheter. Ryssland har anklagat Kyiv för att beskjuta den ryska gränsstaden Belgorod och hävdat att minst 21 personer har dödats och över 110 har skadats.

I sitt senaste nyårstal uppmanade påven människor att be för de ”martyrerade” människorna i Ukraina, Palestina, Israel och Sudan. ”Låt oss inte glömma de martyrerade rohingyafolket”, tillade han.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.

En ödmjuk begäran

Ett konservativt presbyterianskt trossamfund hoppas att President Bidens administration ”fördömer synden” hos transsexuella ingrepp för minderåriga.