KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Sexuella övergreppsoffer utmanar Southern Baptist-ledningen – pågående federal utredning avslöjad”

Debatt och skandaler kring sexuella övergrepp skakar Southern Baptist Convention efter rapport om misskötsel.

Den federala utredningens status rörande hanteringen av sexuella övergrepp av en ledande Southern Baptist-agency är oklar.
Överlevare av övergrepp och deras förespråkare förblir djupt skeptiska till ledarnas intentioner att adressera skandalen inom Amerikas största protestantiska trossamfund. Senaste händelserna har fördjupat denna misstro.
Efter Southern Baptist Convention’s Executive Committee sa på onsdagen att kommittén inte längre var under federal utredning angående hanteringen av sexuella övergrepp i kyrkan, säger flera överlevare och förespråkare att de direkt har lärt sig av Department of Justice-tjänstemän att ingen del av utredningen har avslutats.
För att förvirra frågan ytterligare var ett tvetydigt uttalande från trossamfundets officiella nyhetstjänst. ”SBC:s juridiska rådgivare har senare bekräftat att utredningen av SBC som helhet fortfarande pågår”, sa en artikel torsdagen i Baptist Press.
Under lång tid var det känt att andra SBC-enheter också var föremål för utredning, inklusive seminarier och missionsbyråer, men frasen ”som helhet” verkade enligt förespråkarna inkludera Executive Committee och representera ett avsteg från det tidigare uttalandet.