KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Sjövik i Lerum rustar för framtiden – stort förändringsprojekt lanseras!”

"Explosiv tillväxt i Equmeniakyrkan i Lerum och blomstrande verksamhet i Sjövik sätter kommunen i fokus."

I förra numret av Sändaren nämndes inte Sjövik som en växande församling, trots att den är en livaktig gemenskap med 152 års historia. Det ljusa klassiska missionshuset är nu hem för 60 medlemmar, och församlingsföreståndaren Emanuel Furbacken söker en ny pastor.

Sjövik samarbetar med andra församlingar för att växa och utvecklas. Trots att de för tillfället bara kan erbjuda 50 procent av en pastorstjänst, är engagemanget stort. Med aktiviteter för barn och scouter fortsätter verksamheten att blomstra.

Församlingen i Sjövik är känd för sitt engagemang i olika aktiviteter, från löptävlingar till ekumeniska satsningar. De erbjuder också unika gudstjänster i naturen, vilket ger en speciell atmosfär för deltagarna att reflektera.

Med en mix av lokala medlemmar och tillresta från andra platser, är Sjövik en speciell plats i Equmeniatäta Lerums kommun. Sett som en ”ur och skur-kyrka” lockar den mindre gemenskapen både unga familjer och äldre generationer att engagera sig.

Trots att Sjövik är en mindre församling är det positiva möjligheter till tillväxt. Med fler unga medlemmar och barnfamiljer som flyttar till området ökar potentialen för expansion. En viktig satsning framåt är att diskutera livsfrågor och stora ämnen på ett öppet och nära sätt.