KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Sju veckor för vatten 2024 fokuserar på ”Att använda vatten för fred”.

1 min lästid
Jag skulle vilja tacka er för er vänliga och snabba service, och för att ni var så hjälpsamma med att lösa mitt problem.

Årets Sju Veckor för Vatten kommer att fokusera på temat ”Att utnyttja vatten för fred”, vilket också är temat för Världsvattendagen den 22 mars. Under fastan kommer olika aktiviteter kring Sju Veckor för Vatten att äga rum online och i verkliga livet.

Korta reflektioner och resurser om vatten och fredrelaterade frågor, skrivna av flera framstående teologer och kyrkoledare från hela världen, kommer att vara tillgängliga på olika språk online och distribueras via WCC-plattformar till medlemskyrkor och alla människor med gott uppsåt.

Även om vatten har en stark andlig betydelse inom den kristna traditionen som en gåva från Gud hotas och förnekas denna knappa resurs till miljontals människor runt om i världen.

Sedan 2008 har WCC:s Ekumeniska Vattennätverk erbjudit veckovisa teologiska reflektioner och andra resurser om vatten under de 40 dagarna av fastan (uppdelat i sju veckor).

Klicka här för att lära dig mer om ämnena för reflektionerna, författarna och publiceringsdatumen.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin