KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Skådespelaren Shia LaBeouf bekräftar anslutning till katolska kyrkan

Skådespelaren Shia LaBeouf tas emot i den katolska kyrkan i Kalifornien, och har bekräftats som medlem.

Den skådespelaren Shia LaBeouf, som har medverkat i flera framgångsrika actionfilmer, har bekräftats som medlem i den katolska kyrkan. Den 37-årige mannen, som tidigare betraktade sig själv som agnostiker, bekräftades på nyårsafton vid en gudstjänst i Old Mission Santa Inés Parish i Solvang, Kalifornien. Det är i denna kapucinarkloster där han först tränade för rollen som en franciskansk munk i en film om ”Padre Pio”.

I en intervju förra året avslöjade LaBeouf att hans gestaltning av Padre Pio hade lett honom till en kärlek för den katolska tron. Padre Pio var en helgon från 1900-talet som var känd för sitt arbete med de fattiga och sin stora ödmjukhet. Många mirakler har tillskrivits honom både under hans liv och efter hans död.

Efter att ha avslutat filmen förra året berättade LaBeouf att han hade börjat ta veckovisa formationsklasser och att han skulle bli bekräftad sju månader senare. På sociala medier meddelade Capuchin Franciscan Friars’ Western American Province om nyheten om hans bekräftelse och glädjen över att välkomna honom in i kyrkan.

Skådespelarens beslut att fullt ut bli medlem i kyrkan är ett bevis på hans uppriktiga önskan att växa i sin relation till Gud och leva ut evangeliums värden. Capuchin Francisans tror på den förvandlande kraften i tron och dess otroliga påverkan på ens liv. Vi är ödmjuka och tacksamma att få följa Shia när han tar detta viktiga steg i sin andliga resa.

Skådespelaren bekräftades av biskop Robert Barron och hans bekräftelsefadder, broder Alexander Rodriguez, berättade för Catholic New Agency att skådespelaren vill bli diakon ”någon gång i framtiden”. Shia LaBeouf blev känd som skådespelare i filmer som ”Transformers”, ”Fury” och ”Indiana Jones och Kristalldödskallens rike”, men han har också skapat kontroverser och hamnat i trubbel med lagen vid flera tillfällen. Han står för närvarande inför en stämning från sin före detta flickvän som har anklagat honom för fysiskt övergrepp. Rättegången har preliminärt planerats till oktober 2024.