KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Skandal! Megapopulär pastorn avslöjas i hemligt dubbelliv – nu förnekar han allt!”

2 min lästid
Skottlossning på megakyrka i USA stoppades av modiga poliser - kvinna beväpnad med gevär stoppades innan någon skadades.

Två ordningspoliser som var lediga i Houston övermannade en kvinna som öppnade eld på söndagen i Lakewood Church, en av de största evangeliska kyrkorna i USA som leds av TV-predikanten Joel Osteen, enligt polisen. Kvinnan i 30-årsåldern gick in i megakyrkan strax före kl. 14 lokal tid (20:00 GMT), beväpnad med ett långt gevär och följt av ett barn i femårsåldern, och började skjuta, berättade Houston-polischefen Troy Finner för reportrar på söndagen. Två ordningspoliser som var lediga, en från Texas Alcoholic Beverage Commission och en annan från Houston-polisen, dödade skytten innan hon hann döda någon inne i kyrkan som var på väg att hålla en spansk språkig gudstjänst, sa Finner. Två personer skadades, inklusive barnet som var med skytten, sa Finner. Myndigheterna sade att de försökte förstå barnets relation till skytten och skyttens motiv. Finner sa att han ännu inte visste vem som sköt barnet i skottväxlingen. Barnet fördes till Texas Children’s Hospital och var i kritiskt tillstånd, sa myndigheterna. En man i femtioårsåldern skadades lindrigt i benet och behandlades också på ett lokalt sjukhus. ”Hon hade ett långt gevär, och det skulle kunnat bli mycket värre”, sa Finner. Kvinnan hotade att hon hade en bomb, vilket fick myndigheterna att söka igenom hennes ryggsäck och fordon, sa Finner. De hittade inga sprängmedel. Större delen av masskjutningar i USA genomförs av män, vilket gör det här händelsen i Houston till ett sällsynt fall. The U.S. Secret Service National Threat Assessment Center (NTAC), som studerar alla former av riktat våld inklusive masskatastrofattacker, fann i en rapport från 2023 att 96% av massmördarna från 2016-2020 var män. ”Våra hjärtan är hos dem som drabbades av dagens tragedi och hela Lakewood Church-gemenskapen i Houston”, sa Texas guvernör Greg Abbott i ett uttalande. Lakewood Church, som har plats för cirka 16 000 människor, leds av Osteen och hans hustru och medpastor Victoria Osteen. ”Vi förstår inte varför sådana här saker händer, men Gud är i kontroll”, sa Osteen till reportrar på söndagen. ”Vi kommer att förbli starka. Vi kommer att fortsätta gå framåt.” Den houstonbaserade kyrkan, som är belägen i den tidigare arenan för Houston Rockets i National Basketball Association, har plats för över 40 000 besökare under en helg.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.

En ödmjuk begäran

Ett konservativt presbyterianskt trossamfund hoppas att President Bidens administration ”fördömer synden” hos transsexuella ingrepp för minderåriga.