KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Skandal: Professor avskedad efter Facebook-kampanj på Grace College

Skandalen kring kristen professor och tweet om gay marriage avslöjas – tappar jobbet för teologisk missmatchning.

Med strålande prestationsrecensioner och över genomsnittliga studentutvärderingar, enligt de flesta mått mätt, var Matthew Warners första år som kommunikationsprofessor på Grace College en triumf. Han tillbringade dock större delen av det första året med medvetenheten om att det kunde vara hans sista. Efter fyra månader på jobbet informerades Warner av skolans president, Drew Flamm, att styrelsen hade ”kommit fram till att vi inte tror att det fungerar att gå vidare”, enligt en inspelning som erhållits av Religion News Service. Warner’s avsked är det senaste i en rad professorsavsked på kristna högskolor som tycks vara kopplade till kolliderande och ofta outtalade politiska och teologiska kriterier.

Medan Flamm inte specificerade skälen till Warners uppsägning, föregicks den av en online avskedskampanj tydlig om sina mål. Startad av konservativa påverkare och Grace Colleges intressenter krävde kampanjen Warners avlägsnande på grund av hans sociala medieinlägg om HBTQ-rättigheter, Black Lives Matter och kritik av GOP. Nästan alla inlägg föregicks av Warners anställning på högskolan. Grace College avböjde att svara på frågor om Warner och sade att det var en personalfråga. ”Dr. Matt Warner uppfyllde sitt avtal för året. Grace College önskar Dr. Warner lycka till i sina framtida strävanden,” sa Norm Bakhit, Grace Colleges chef för personalresurser, till RNS i ett uttalande. Flamm lämnade ingen ytterligare kommentar.

Warner och hans fru sa att de båda lämnade jobb och sålde sitt hem i metro Detroit för att flytta med sina tre barn till Warsaw, Indiana, för Warners jobb på Grace. Det var hans drömposition, sa de, och noterade att de gav upp 60 procent av sin inkomst för att han skulle ta den. Warner var ivrig att arbeta med kollegor han beskrev som ”världsklass”, och blev snabbt känd för sin interaktiva undervisningsstil och entusiastiska deltagande i avdelningsevenemang, enligt studentutvärderingar och intervjuer med fakulteten. Tidigt påtappades han av administratörer för att vara fakultetsmentor för förstaårsstuderande.