KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Skandalös avslöjande om svensk kristen tidning spänner över årtionden”

"Christian app Pray.com banned in China, impacting National Day of Prayer livestream with key figures."

Den populära kristna appen Pray.com har tagits bort från Apple App Store i Kina, på grund av den kinesiska regeringens strikta internetpubliceringspolicy.
Det innebär att tillgången till livestreamen för National Day of Prayer begränsas, där tidigare framträdde kända personer som President Joe Biden, Chris Tomlin och Franklin Graham, enligt plattformens uttalande.
Sedan starten 2016 har Pray.com strävat efter att stärka tron och gemenskapen globalt, och erbjudit sina 16 miljoner användare dagliga böner och bibelberättelser.
Appen hade tidigare kunnat fungera under mer lättnadskrav i Kina.
VD Steve Gatena bjuder nu in President Xi till National Day of Prayer-evenemanget i Washington i maj för att diskutera vägen framåt.
Enligt Apple är man skyldiga att följa de lagar som gäller i de länder där man verkar.
I Kina krävs det att religiösa appar får tillstånd från myndigheterna för att finnas i app-butikerna.
Kritiker, som exempelvis Bitter Winter, menar att endast organisationer som anses ”lagligen etablerade” kan erhålla dessa tillstånd.
Det innebär i praktiken att endast grupper associerade med de fem officiellt godkända religionerna i Kina har tillstånd att använda internet för spridning av religiöst innehåll.
Enligt den engelska översättningen av regleringen måste de som är involverade i ”internetreligiösa informations-tjänster” ”upprätthålla de kärnvärden som socialismen står för, hålla fast vid principen om självständig självförvaltning av religioner i Kina, och aktivt vägleda religioner att anpassa sig till den socialistiska samhällsstrukturen.”
Matthew Potter, medgrundare av Pray.com, betonade det pågående arbetet med att navigera dessa regleringshinder, och nämnde planer på att diskutera frågan med före detta President Donald Trump, den ledande kandidaten för Republikanernas nominering 2024, under torsdagskvällen.
”Vi är fast beslutna att övervinna dessa hinder för att säkerställa att vår globala gemenskap förblir sammankopplad och stödd, särskilt under betydelsefulla andliga ceremonier som National Day of Prayer,” sa Potter.