KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Skjutning skapar oro bland kyrkobesökare – medlemmar i chock!

Chock på Mikaelikyrkan i Skärholmen - församlingsmedlemmar och besökare i stor uppståndelse.

Våra församlingsmedlemmar som bor här i närheten är förstås både ledsna och oroliga,”säger församlingens diakon Omon Norén till Sändaren.

Kyrkan, som bokstavligt talat, ligger mitt i byn, bredvid busstorget i centrum, får till vardags se sin beskärda del av både knarkaffärer och alkoholintag. Som Sändaren tidigare berättat, har man till och med en egen säkerhetsvakt, Conny Cedergren som hjälper till att hålla koll på buset så att församlingen kan vara så välkomnande som man vill.

– Men inget i denna stökiga vardag kunde förbereda för den skjutning som skedde häromdagen. ”Nej, det var ju en helt oskyldig människa som bara råkade vara på fel ställe,” suckar Omon Norén.

Hon berättar att församlingen hittills inte fått någon begäran om stödsamtal eller själavård på grund av det inträffade. ”Men det kanske kommer längre fram,” säger hon.

Hon fortsätter:
– Men självklart är vi med i Skärholmens Posomgrupp, eller krisgrupp, och har regelbunden kontakt med Svenska kyrkans diakon,” säger Omon Norén.

– Jag har själv en son som är 13 år. Det kunde varit vi som cyklade förbi här. Och jag är en sådan som säger till folk, så jag kunde ha fått en kula i huvudet, säger hon till Dagen och fortsätter.