KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Skuggans blekning på Pingst Pastor från 2023

Pingst Pastors uppmärksamhet påverkades av händelserna runt Daniel Alm, men rörelsens stora utmaningar inför 2024 förblev i fokus.

Parallellt med Equmeniakyrkans Vinterkonferens samlades runt 650 pingstpastorer från hela landet på Infra city Scandic i Upplands Väsby. Ett något nedbantat pingst-pastor i jämförelse med förra årets internationella satsning med många långväga gäster och föredragshållare, säger verksamhetsledaren Richard Svensson.

I år medverkade den egna rörelsens pastorer och föreståndare i storsamlingar och seminarier: Camilla Brolin, Andreas Nielsen, Camilla Olsson, Sam Wohlin, Pernilla Öhman, Mats Särnholm med flera. Alla med 1 Tess 5:24 som gemensam utgångspunkt: ”Trofast är han som har kallat er, han skall utföra sitt verk”.

Några gäster har uttryckt att det fanns en viss sorgsenhet som mättade stämningen på årets konferens, vi har även fått information om att fler anmälningar har kommit in mot Daniel Alm – har du några kommentarer till det?

– Då utredningen kring Daniel fortfarande pågår vill vi inte ge ytterligare kommentarer då det är ett ärende under sekretess. Sen delar jag inte bilden som beskrivs av stämningen, men givetvis finns det i våra hjärtan en sorg över situationen och vi ber Guds nåd och ledning för alla inblandade och oss som rörelse i detta, säger Richard Svensson, verksamhetsledare i Pingst FFS och fortsätter.