KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Sprid WCC:s pingstbudskap globalt och lokalt!”

"Skandalomsusad pastor avslöjad: Hemlig affär med församlingsmedlem skakar församlingen."

I ett nyligen släppt meddelande från Världsrådet för Kyrkorna (WCC) kan man nu ta del av en pingstbudskap utvecklat av WCC:s regionala presidenter på flera språk, inklusive svenska. Detta budskap uppmanar till reflektion över behovet av den förnyande närvaron av den Heliga Anden och riktar sig särskilt till en värld som står inför många utmaningar. .
WCC uppmanar också människor som har översättningar av budskapet på andra språk att dela sina versioner med den globala gemenskapen. .
I meddelandet betonas att pingst innebär den Heliga Andens nedstigning över kyrkan och dess befogenhet att bedriva mission. I en värld där livet hotas i mänskliga och ekologiska dimensioner behöver vi Andens liv för att skydda det heliga, helheten och integriteten av det Gudomligt givna livet. .
Vidare delar WCC även sociala medier-kort för att sprida budskapet om förnyelse till ännu fler människor. .
I det här meddelandet reflekteras även över behovet av den Heliga Andens ingripande för att riva ner murar som skiljer oss åt. .
Budskapet manar: ”Hjälp oss att ersätta hat med kärlek, våld med dialog och självcentrering med ömsesidig acceptans. Gör oss till verktyg för rättvisa, apostlar av fred och budbärare av liv.” .