KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

’Springpysslande biskop’ strider mot tidigare församling om kyrkobyggnaden i Arkansas efter att ha hyrt och bytt lås.

3 min lästid
En biskop har anklagats för ockupation efter att ha vägrat lämna en historisk kyrka i fyra år på grund av att ägarna fördubblade hyran.

En biskop har blivit utpekad som en ockupant efter att ha vägrat lämna en historisk kyrka under fyra år eftersom ägarna fördubblat hyran.

Sedan 2019 har biskop Earnest Smith predikat i den hundra år gamla kapellet efter att ledarna för det som tidigare var känt som Allen Temple CME stängde kyrkan medan de väntade på att utse en ny minister.

De hävdar att biskop Smith, som vid tiden predikade från sitt hem, begärde att få hyra byggnaden.

Sedan dess hävdar förtroendemännen från den gamla församlingen att Smith vägrade att lämna ifrån sig byggnaden och till och med bytte lås.

Temple-medlemmen Rekandria Leach hävdar att Smith gick med på att hyra ut templet för 200 dollar om året i ett år innan det fördubblades till 400 dollar, men när tiden kom avböjde Smith överenskommelsen.

Under sin söndagstjänst adresserade Smith frågan genom att säga att han inte är rädd för sina motståndare och att han inte gjort något fel, till jubel från sin församling.

”Oavsett vad fienden kastar på mig, är jag på väg tillbaka … i livet måste vi förstå att vi kommer att genomgå prövningar och vedermödor. Herren berättar inte för oss hur vi ska gå igenom dem,” sa han.

”Vi har alla gått igenom saker i livet, vi har anklagats för saker. Skillnaden mellan dig och mig är att jag blev uppmärksammad på nationell television.”

Smith hävdar att kyrkans sekreterare, Faye Pam, sa till honom att han skulle få byggnaden efter att ha fullföljt det tillfälliga hyresavtalet.

”Hon sa, ’Vi kommer förmodligen att ge dig byggnaden eftersom vi inte ska använda byggnaden.’ Jag sa, ’Tack’ och blev verkligen glad,” berättade Smith för KATV.

”Vi har aldrig varit ockupanter. Vi har betalat all denna peng till henne, och vi har bevis på att vi betalade pengen till henne”, tillade han.

Smith hävdar att de 200 dollar som betalades under det första året var för försäkring på byggnaden snarare än hyra.

Biskopen har nyligen döpt om kyrkan till ”Temple of Faith Ministries” och har satt upp en ny skylt utanför för att ersätta den från Allen Temple.

En talesperson för den nationella CME-kyrkan erkände att dess historiska byggnader som inte längre används inte nödvändigtvis behåller sin CME-anknytning.

Leach svarade att kyrkan aldrig övergavs utan bara sökte en ny minister.

När han blev tillfrågad om han har övervägt att hitta en annan kyrkobyggnad erkände Smith att han känner sig ”utmattad”, men la sedan till att hans advokat har rått honom att stanna och att ”Anden” inte vill att han ska ge vika.

”Jag säger alltid till mitt folk. Vi kommer att bli talade om. Kritiserade. Det gjorde de mot Jesus Kristus. Vi är inte undantagna,” sa han.

”Men när det slår hårt, gör det ont. Speciellt av människor du trodde att du kunde lita på.”

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.