KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Statsministern tackar kristen organisation för hjälpinsats i Ukraina

Svenskt kristet välgörenhetsarbete i Ukraina hyllas av premiärministern efter att ha samlat in nära £2m.

En liten brittisk kristen välgörenhetsorganisation har fått beröm från premiärminister Rishi Sunak för sina exceptionella insamlingsinsatser till stöd för Ukraina. Som svar på den ryska invasionen för nästan två år sedan lanserade European Mission Fellowship en insamling med målet att samla in £50 000 för att hjälpa ukrainska arbetare i ökande behov. Svaret överträffade förväntningarna. Vid slutet av mars hade välgörenhetsorganisationen samlat in nästan £2 miljoner och donationerna fortsätter att strömma in.

Samtliga medel har riktats till EMF:s partnerkyrkor och organisationer inom Ukraina och grannländerna. Pengarna har använts till vitala nödvändigheter som mat, medicin, filtar och transport för att stödja dem på plats att ge skydd och stöd till sina samhällen mitt i krisen.

Martin Tatham, EMF:s projektledare för Ukraina, reflekterade över ett nyligen besök i landet och sa: ”Det mest minnesvärda är att se människor som själva arbetar så uppoffrande i frontlinjen, och ändå är så tacksamma för de ständiga stödet från kristna i Storbritannien.”

Ledamoten Jane Hunt överbringade de lokala myndigheternas och ledarnas hjärtliga tacksamhet till premiärminister Rishi Sunak, vilket fick honom att tacka EMF för deras betydelsefulla insatser. När den andra årsdagen av konflikten närmar sig fortsätter EMF att vara engagerade i sin mission att stödja kyrkor och organisationer som betjänar det ukrainska folket.

Grundad för över 60 år sedan har EMF aktivt varit involverade i att träna, stödja och förse kyrkor och ledare över hela Europa. Med över 90 medarbetare i 19 länder, inklusive Ukraina, fortsätter välgörenhetsorganisationen sitt viktiga arbete i regionen.