KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Statsministern tackar kristna för att de lyser upp samhällen under julen

Statsministern har tackat kristna och kyrkor för en kampanj som bringar hopp till samhällen runt om i landet.

Den brittiske premiärministern har tackat kristna och kyrkor för en kampanj som sprider hopp i samhällen över hela landet. Hundratals Shine Your Light-evenemang hålls över Storbritannien och Irland och i ett meddelande säger Rishi Sunak att han är glad över kampanjen som ”lyser upp landet som en julgran och för med sig julkänslan till våra samhällen.”

Över 54 000 kristna från mer än 440 kyrkor deltar i evenemangen på högstråk, byar, köpcentrum och rådhus, bland andra offentliga platser. Registreringar har kommit in för hundratals flashmobb-liknande julsångsevenemang, öppna Christingle-tjänster och julspelevenemang, från de små till de stora, inklusive några på slott, naturparker och bostadsområden.

Evenemangen fokuserar helt på att göra det sanna budskapet om julen känt för dem som inte tillhör kyrkan.

Dr Jonathan Oloyede, samordnare för National Day of Prayer and Worship, som leder kampanjen, sa till Premier: ”Shine Your Light är en gemensam ansträngning från alla kyrkor i Storbritannien och Irland, där kyrkosamfund och organisationer har gått samman för att kliva ut från sina byggnader och ta de underbara jultjänster vi håller i våra byggnader ut på offentliga platser, som köpcentrum, tågstationer, pubar, överallt. Det är fantastiskt.

”Vi vill återinföra Kristus i julen och få människor utanför kyrkan att faktiskt förstå den sanna meningen med festivalen. Varför har vi all denna belysning? Jo, han är världens ljus, kyrkan är världens ljus och låt oss ta vårt ljus ut till dessa platser. Julen är för dem som inte befinner sig i våra kyrkobyggnader. Det är därför Kristus kom. Så vi vill låta dem veta nyheten om hans ankomst och sitt budskap om glädje till hela mänskligheten. Det är vad Shine Your Light handlar om och vi är så glada att till och med politiker och offentliga personer stöder oss i att främja detta.

”Det har också gett kyrkan självförtroende att säga, ’vi har historien, budskapet, det kommer att lysa upp människors liv och det faktum att Gud har kommit till denna värld inte bara för att förlåta våra synder, utan också för att ge oss hopp, att bekräfta vem vi är, att förena samhällen genom kärlek och Kristus Jesus.’

”Om kristna kan handla ut det i sina samhällen tror jag att vi kommer att bringa helande, välsignelse, ljus och hopp till våra samhällen överallt.”

I sitt meddelande säger Rishi Sunak: ”Jag var glad att läsa om er kampanj för att sprida budskapet om hopp och glädje över hela landet denna jul. Jag förväntar mig att många kyrkor i våra nationer kommer att delta och lysa upp landet som en julgran och föra med sig julkänslan till våra samhällen. Jag vill önska alla som är involverade i Shine Your Light lycka till. Jag hoppas att er kampanj blir en stor framgång.”

För att ta reda på mer om Shine Your Light-evenemang i ditt samhälle, besök: www.shineyourlight.org.uk.