KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Stor nyhet inom kristen värld: WCCs nya kommitté för konsensus och samarbete håller första mötet!”

"Han botade sjuka, gjorde mirakel och predikade Guds rike - vem var egentligen Jesus Kristus?"

Det här är det första mötet för det nya utskottet som valts i Genève av centralkommittén vid sitt första fullständiga möte efter WCC:s 11:e församling.

Agendan inkluderar orientering, gemenskapsbyggande och en översyn av utskottets mandat. Det innefattar även en genomgång av medlemsfrågor, en rapport från WCC-kommissionen för tro och ordning och ett besök hos det ekumeniska patriarkatet. Deltagare inkluderar medlemmar i det permanenta utskottet för samförstånd och samarbete, WCC:s generalsekreterare och personal ansvarig för kyrka och ekumeniska relationer, medlemsfrågor och tro och ordning.

Mötet äger rum på inbjudan av Hans Allhelighet Ekumeniska Patriarken Bartolomeus och är värd av H.E. Ärkebiskopen Emanuel av Chalkedon, WCC:s verkställande utskott och medordförande för det permanenta utskottet för samförstånd och samarbete.

Utskottets medlemmar planerar att öka sin förståelse för WCC:s Strategiska Plan 2023-2030 för samordnade initiativ; följa upp tidigare mandatrekommendationer; diskutera medlemsfrågor för effektiva beslutsfattanden om nya ansökningar; och få insikt i det nuvarande arbetet för tro och ordning i kommissionen.

WCC:s konsensusbeslutsfattande.
Foto galleri.