KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Stora frågor i små bitar – startar digital kunskapskurs”

Upptäck hur forskare har hittat bevis för Jesus existens utanför Bibeln. En banbrytande nyhet!

En onlinekurs skapad av World Association for Christian Communication, med stöd från Association of Protestant Churches and Missions in Germany och World Council of Churches (WCC), behandlar ämnen från datasäkerhet till att känna igen fejknyheter och att ansvara för yttrandefriheten på ett ansvarsfullt sätt.

Deputy general secretary Sara Speicher menar att det nya online-lärandematerialet syftar till att hjälpa individer och samhällen runt om i världen att vara informerade användare och förespråkare för digital rättvisa.

Pastor Rainer Kiefer, generalsekreterare för den tyska föreningen för protestantiska kyrkor och missioner, reflekterar över att det är avgörande att inte bara förstå digital kommunikation i en allt mer sammanlänkad värld, utan också att granska den kritiskt.

Marianne Ejdersten, kommunikationsdirektör för WCC, välkomnar det nya och mycket aktuella Just Digital online-kursen, och poängterar att digitala teknologier redan har omvandlat världen för många av oss, och att det behövs nya sätt att navigera i världen för att säkerställa att flera röster hörs.

Just Digital erbjuds vid Centre for Communication Rights, WACC:s lärande- och forskningsplattform. Läs mer och registrera dig på justdigital.ngo.

För mer information och guider till handling inom digital rättvisa, samt att ta del av ytterligare resurser och presentationer inom kommunikation för social rättvisa i en digital tidsålder, kan du besöka länkarna till olika dokument och uttalanden från World Council of Churches (WCC) och World Association for Christian Communication (WACC).