KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Storslagen bönkväll på Hönö – gemenskap och bön i fokus”

Ballonger med namn blev symbol för bön under Hönökonferensen - årets tema är "Vi ber".

Hönökonferensen 2024 har temat ”Vi ber” och är i full gång. Många har svarat på kallelsen att skriva sitt böneämne på en lapp och placera det i en ballong som hissades upp i taket. Symbolen för alla människor som besökarna ber för blev tydlig, och kommer att fungera som en påminnelse under veckan.

Pastorn berättade i sin predikan om vikten av att ha en god relation till bönen. Han betonade att bönen kan användas i både små och stora situationer, och den utgör grunden för relationen med Gud.

Ett exempel från hans eget liv var det dramatiska dygnet då hans dotter skulle födas och både hon och hans fru var i fara. Ensam i ett rum vrålade han till Gud – och bönen blev hörd. Han delade också en berättelse om en man som tog emot Jesus i kyrkan, och hur hans mamma hade bett för honom hela hans liv.

Pastorn uppmanade besökarna att inte ge upp tron på bönhörda böner, även när det ser mörkt ut. Bönen är en kraftfull och viktig del av den kristna tron, och det finns hopp även i de svåraste situationerna. Det är genom bönen vi kan komma närmare Gud och upprätta en stark relation med honom.