KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Succé för DoorDash – 100 miljoner välgörenhetsmåltider levererade i samarbete med religiösa och andra ideella organisationer!”

DoorDash gör det möjligt för en pastor i Chicago att genomföra viktiga samhällsprojekt.

Enligt DoorDash levereras mat till hem i hela Amerika, men företaget har också stöttat icke vinstdrivande organisationer och välgörenhetsgrupper som hjälper människor i nöd med hunger och fattigdom. Företaget meddelade i juni att man har levererat över 100 miljoner välgörenhetsmåltider genom sitt projekt DASH, där förare ofta levererar 20 pund gratis mat i lådor och påsar till familjer i behov. Många av dessa partnerskap började under pandemin när hemleverans blev avgörande för matdistribution för soppkök, matkamrar och äldreomsorg, ofta drivna av religiösa organisationer, och har fortsatt sedan dess.

Partnerskapen sträcker sig från massmåltider för hemlösa i Chicago till kosherleveranser till behövande New York-bor samt presentkortsdistributioner via kyrkor i Boston. Troende ledare över hela landet har gått samman med matleveransföretaget för att fortsätta det arbete de länge har utfört i sina samhällen, särskilt i områden där mat är svårtillgänglig eller otillgänglig. ”Som en del av vårt arbete att främja de lokala ekonomierna samarbetar vi med troende ledare över hela landet för att bredda tillgången i lokala samhällen”, sa Darrell Davis, senior chef för allmän engagemang för DoorDash, i ett uttalande till Religion News Service.

Sedan 2021 har organisationen erbjudit presentkort – som de kallar ”community credits” – till ideella organisationer. De har också finansiellt stöttat evenemang som sträcker sig från kalkongåvor till trobaserade aktiviteter som vaccinationsinsatser och mentorskapsprogram. Med donationer och leveranser från DoorDash hjälpte en pastor och hans kyrka i Chicago till att mata hundratals hemlösa människor i sin församlingshall på en speciell ”Kärlekens dag” och skickade gratis måltider till hemmen hos äldre och veteraner.