KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Super Bowlspel ökar, men pastorerna står vid sidan om

2 min lästid
En ökning av vadslagning på spelet i Las Vegas mellan Kansas City och San Francisco har inte fått kyrkoledarna att uttala sig om frågan.

Med den kommande Super Bowl-helgen förväntas få pastorer satsa på Kansas City eller San Francisco för att vinna spelet, men några kan ha mer än ett intresse i spelet. Enligt en studie från Lifeway Research förblir amerikanska protestantiska pastorer motståndare till sportspel, men de gör inte mycket åt det. Få pastorer (13%) är för att legalisera sportspel över hela landet och de flesta (55%) anser att det är moraliskt fel.

”Vad som helst kan hända i sport och många amerikaner vill att samma spänning av en oväntad vinst inom sport ska översättas till en oväntad ekonomisk framgång”, säger Scott McConnell, verkställande direktör för Lifeway Research. ”De flesta pastorer ser moraliska faror i sportspel och tror att amerikansk samhälle skulle må bättre utan det.”

Majoriteten av pastorer (55%) anser att spela på sport är moraliskt fel, inklusive 33% som håller med starkt. Ungefär en tredjedel (35%) håller med, medan 10% är osäkra.

”Även om Bibeln inte explicit säger, ’Du ska inte spela’, indikerar bibliska principer om arbete och rikedom att spelande är olämpligt”, säger Miles Mullin, vicepresident och chefsstabschef för Ethics and Religious Liberty Commission. ”Bibeln lär oss att synd har en kaskadeffekt som skadar inte bara deltagaren utan även de omkring honom. Detta verkar särskilt sant för beroendeframkallande beteenden, och spelande är inte annorlunda.”

Evangeliska pastorer (62%) är mer benägna än huvudpastorer (50%) att se sportspel som moraliskt felaktigt. Baptister (65%) och icke-anknutna pastorer (63%) är mer benägna än de i lutherska (42%) eller presbyterianska/reformerta kyrkor (46%) att hålla med om att det är fel.

Även om det finns någon oenighet om moralen i sportspel är nästan alla pastorer överens om vad den juridiska statusen bör vara. Få (13%) håller med om att sportspel bör legaliseras över hela landet, inklusive 2% som starkt håller med. Tre av fyra pastorer (75%) motsätter sig en nationell legalisering, och 13% är osäkra.

Yngre pastorer, i åldern 18-44, är mest benägna att stödja att sportspel legaliseras i hela USA (20%) och minst benägna att motsätta sig sådana ansträngningar (64%). Vita pastorer (76%) är mer benägna att motsätta sig legalisering än sv

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.

En ödmjuk begäran

Ett konservativt presbyterianskt trossamfund hoppas att President Bidens administration ”fördömer synden” hos transsexuella ingrepp för minderåriga.