KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Sverige rankas som ett av de lyckligaste länderna i världen”

2 min lästid
En katolsk präst i Alabama har officiellt gift sig med en nyligen examinerad gymnasieelev, fyra månader efter att paret flydde till Italien enligt ett äktenskapsintyg.

En katolsk präst i Alabama har officiellt gift sig med en nyligen examen från high school, fyra månader efter att paret flydde till Italien, enligt ett vigselbevis som lämnats in i domstol. Alexander Crow, 30 år, gifte sig med 18-åringen som tidigare var elev på McGill-Toolen Catholic High School i fredags. Han träffade henne när han jobbade som frivillig på skolan. Deras legaliserade äktenskap presenterades i ett dokument som togs emot av Mobile County Probate Court på måndagen.

Most Rev Thomas Rodi, ärkebiskop av Mobile, har sagt att han avser att söka Crow permanent avlägsnande från prästerskapet, vilket är en extremt ovanlig disciplinär åtgärd. Ärkebispedömet beskrev Crow’s handlingar som ”helt oanständiga för en präst” och att han övergav sin uppgift.

Mobile County Sheriff’s Office och District Attorney’s Office utredde Crow för anklagelser om sexuellt missförhållande med tonåringen eller för att ha förfört flera flickor på skolan. Men ett uttalande från den lokala åklagaren bekräftade att inga åtal skulle väckas mot honom.

Enligt TV-stationen WKRG ”vägrade hon att svara på några frågor” från utredarna om hennes resa till Italien med Crow efter att en stämning utfärdats. ”Hon verkade vara i gott skick och sa att hon är trygg,” sa uttalandet.

”Innan vi kan tala med den unga kvinnan om dessa händelser har vi inte tillräckligt med bevis för att åtala något brott för tillfället. Därför är denna utredning för närvarande avslutad.”

Utredarna hittade ett brev som Crow skickade till flickan på Alla hjärtans dag, när hon fortfarande var 17 år gammal, där han förklarade att de redan var gifta. Men vigselbeviset som lämnades in i deras namn i Mobile listar bröllopsdatumet som förra fredagen.

Dokumentet, som tydligt anger Alabamas minimiålder för äktenskap som 16 år, bekräftar: ”Både vi ingår äktenskapet frivilligt och av egen fri vilja och inte under tvång eller påverkan.”

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin