KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Taiwanesisk folkkär förlorad: Lin Chih-Ping, känd som livets ”Dåraktiga”, spred ”kosmiskt ljus” i eklektiskt uppdrag.

Entreprenören och ledaren inom socialtjänsten hade en unik vision för att sprida evangeliet och nå människor helhjärtat.

Peter Chih-Ping Lin (林治平), som lanserade en kristen tidning för dem utanför kyrkan och skapade en omfattande, eklektisk tjänst, dog av bukspottkörtelcancer den 27 april i en ålder av 86 år i Taipei. Med litet ekonomiskt stöd grundade Lin 1973 det som blev Christian Cosmic Light Holistic Care Organization, som strävade efter att nå icke-kristna genom konst, akademisk forskning och socialt arbete.

Lin’s arbete drevs ofta på en knaper budget, vilket tvingade honom att vara entreprenör och förlita sig på sin tro. ”När vi vandrar i Guds kallelse och det han har anförtrott oss med tro, kommer Gud säkert att leda oss genom alla svårigheter och prövningar för att vi ska slutföra de uppdrag vi bär,” skrev Lin 2023 i en fråga som firade Cosmic Lights 50-årsjubileum.

Lin föddes i Changsha, en stad i Hunan-provinsen i centrala Kina, den 22 maj 1938, strax efter att Andra kinesisk-japanska kriget brutit ut. Eftersom hans far tjänstgjorde i den kinesiska flygvapnet och regelbundet stod inför japanska flygbombningar och tungt artilleri, var Lins barndom ständigt störd. Under de första tio åren av sitt liv bodde hans familj i nästan hälften av Kinas 23 provinser, och hans föräldrar döpte sin son Chih-Ping (Chih betyder ”att styra”, Ping betyder ”fred”), uttrycker sin önskan att han en dag skulle känna stabilitet.

Denna dröm förverkligades först efter att Lin förlorade sin syster, och hans mor och de återstående barnen flydde till Taiwan 1948. Vid 10 års ålder bodde Lin nu i en jordbruksby i Tainan som värd för kinesiska nationalistiska styrkor, som hade flytt efter sitt nederlag av Mao Zedong och hans kamrater kommunister.