KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Texas kristna samhälle sörjer tragiskt dödsfall i pastorfamiljen

2 min lästid
Nya hopp gemenskap kyrka i Texas sörjer prästens familj efter en bilolycka där hans fru och dotter dödades.

Det kristna samfundet New Hope Community Church i delstaten Texas i USA sörjer förlusten av sin pastorfamilj. Pastor Mark McDaniel var själv förare i en bilolycka i helgen då hans hustru och dotter omkom. Olyckan inträffade när McDaniel körde sin familj hem från en basketmatch på Christian Academy. Hans fru Brandi och dotter Hannah var båda involverade i olyckan och avled, medan pastor McDaniel överlevde.

Detaljer kring olyckan, som ägde rum i Big Spring, West Texas, är ännu inte bekräftade av Texas Department of Public Transportation.

Medan man avvaktar officiell bekräftelse om olyckans detaljer sträcker församlingen ut sin hand för att stötta pastor McDaniel, den ensamma överlevande efter den tragiska olyckan.

Söndagen tillägnades en särskild gudstjänst vid New Hope där kyrkans ledare, tillsammans med församlingen, sörjde pastorns familj och bad för honom. Kyrkans ledare uttryckte ”Vi är samlade här i dag som en grupp sårade läkare… Det är inte en normal dag på något sätt. Ni har alla vaknat upp till en förändrad verklighet. Och det normala har lämnat byggnaden.”

Då den sammanhållna gemenskapen kämpar med chocken hyllar även lokala skolor i distriktet Hannah genom att bära sina skoluniformer under veckan. Den energifyllda andan hos den unga flickan, som nu tragiskt gått bort, kommer ihåg och hedras av de som kände henne.

Hannahs skola, PCA, släppte ett uttalande där de säger att ”Hannah var mer än bara en elev; hon var en vän, en klasskamrat, en lagkamrat och en källa till inspiration för dem omkring henne… Vi är en gemenskap av troende och vår tro på Jesus Kristus kommer att hjälpa oss genom denna svåra tid.”

Fler detaljer om olyckan förväntas släppas inom kort.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin