KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Texasdomare stoppar tillfälligt försök att stänga ner Annunciation House – kris för välgörenhetsorganisationen!

Texas domstol stoppar fräck offensiv mot välgörenhetsorganisation - Ken Paxton får mothugg av domare.

En delstatsdomare har tillfälligt blockerat Texas justitieministern Ken Paxtons försök att undersöka och stänga Annunciation House, ett volontärdrivet nätverk av katolska migrantboenden baserade i El Paso.
Paxton försökte ”köra över Annunciation House, utan hänsyn till rättvis process eller schysst spel,” skrev delstatsdomare Francisco Dominguez i ett beslut som meddelades måndagen den 11 mars.
Justitieministerns kontor beskrev sin åtgärd mot Annunciation House som en ”konsekvens” av organisationens val att stämma delstaten och begära en kontaktsorder efter att justitieministern krävt dokument som skulle inkludera identifieringsinformation för Annunciation Houses kunder.
Paxtons kontor sa att de hade påbörjat sin undersökning av Annunciation House på grund av organisationens ”potentiella ansträngningar att underlätta illegal invandring.”
”The Office of the Attorney General (’OAG’) granskade betydande offentliga registerinformation som starkt antydde att Annunciation House är engagerad i lagbrott som underlättar olaglig inresa till USA, främlinglig härbärgering, människosmuggling och driver ett gömställe,” skrev Paxtons kontor i ett pressmeddelande den 20 februari.