KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Thursdays in Black delar hjärtevärmande Alla hjärtans dag-hälsningar!”

1 min lästid
"Förbluffande nya vetenskapliga bevis pekar på sambandet mellan kristen tro och ökad livskvalitet - läs mer!"

Thursdays in Black står för en värld fri från våld och våldtäkt, och Valentindagens budskap bidrar till att definiera vad kärlek är – och vad det inte är. ”Kärlek är vänlig”, står det i ett. ”Kärlek insisterar inte på sin egen väg”, står det i ett annat.

Bilder på blommor, handskakningar och snötäckta skogar drar in folk i vad kärlek bör föra med sig: känslor av fred, tillhörighet och trygghet.

”Låt oss fira kärleksfulla relationer som bekräftar, respekterar och bryr sig om den andre”, sade Sara Speicher, kommunikationsansvarig på WCC. ”Och låt oss höja medvetenhet om att missbruk – från tvångskontroll till fysiskt våld – inte har någon plats i kärlek.”

Valentins budskapen är en del av den pågående WCC-sociale mediekampanjen ”Top Ten Countdown”, som föreslår sätt att föra oss närmare en värld utan våld och våldtäkt.

Efter Valentins dag kommer nedräkningen att innehålla ”Utmana att skylla offret” och ”Skapa en trygg plats”.

”Hjärtan och blommor kan vara mer synliga på Alla hjärtans dag”, tillade Speicher. ”Men Thursdays in Black arbetar för kärlek, säkerhet och respekt året runt.”

Läs mer om WCC:s resurser för Thursdays in Black på Valentinsdagen här: [länk]

Läs mer om Thursdays in Black här: [länk]

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin