KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Tidigare australiska premiärministern Scott Morrison avslöjar sin tro i ny memoar

Tidigare Australiens premiärminister, Scott Morrison, kommer att dela mer detaljer om sin kristna tro i en ny bok som är planerad att släppas 2024.

Tidigare premiärminister i Australien, Scott Morrison, planerar att dela mer detaljer om sin kristna tro i en ny bok som är planerad att släppas 2024. Boken, med titeln ”Planer För Ditt Bästa: En Premiärministers Vittnesbörd om Guds Trofasthet”, kommer att utforska hans erfarenhet av att vara i en hög politisk position och hur hans pingsttro har påverkat honom.

Enligt Thomas Nelson, en division av HarperCollins Christian Publishing, beskrivs boken som ”mindre en politisk memoar och mer som ett kyrkligt uppmuntrande”, och erbjuder en ”unik insyn i en kristen person som öppet pratat om sin tro och har verkat på den högsta politiska nivån i över ett decennium”.

Morrison tjänstgjorde som premiärminister i Australien från 2018 till 2022 som ledare för Liberal Party, och har konsekvent varit öppen med sin tro. Under en intervju med Weekend Australia år 2021 avslöjade Morrison att han gav sitt liv till Jesus på ett Boys’ Brigade-läger när han var 12 år gammal. Han växte upp i en presbyteriansk kristen familj, men identifierar sig nu som pingstvän och besöker regelbundet Horizon Church i Sydney, som är ansluten till Församlingarna i Australien.

2020 spreds en video av den före detta premiärministern när han bad till Gud om hjälp medan Coronaviruset fortsatte sprida sig okontrollerat. Han sade: ”Fader, ge oss styrka här i landet, ge oss vishet, ge oss omdöme, ge oss uppmuntran. Låt din frid råda, låt din kärlek överskölja detta land vid denna tidpunkt, och låt ditt folk – de som litar på dig, Herre – bli redskap för din kärlek, för din medkänsla, för din rättvisa, din barmhärtighet, din nåd. Låt oss vara ljus i en tid av stor mörker.”

Förra året erkände Morrison nederlaget i valet efter att hans Liberal-National koalition inte lyckades vinna tillräckligt med mandat i det allmänna valet. Anthony Lebanese, ledaren för Labor Party, blev landets nya premiärminister.

Beskrivningen av boken fortsätter: ”Full av fascinerande insikter i hanteringen av några av de mest betydande globala händelserna och frågorna i vår tid erbjuder Morrisons ärliga, sårbara och eftertänksamma svar en unik synvinkel för att bättre förstå din relation med Gud och den välsignelse som kan utgå från en sådan relation.”

Memoaren kommer att släppas den 21 maj 2024.