KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Tony Evans lämnar ledningen för Dallas-megakyrkan på grund av ”synd” – vad har hänt?

"Pastorn lämnar sina uppgifter för en läkningsprocess ledd av äldsterna - vad har hänt egentligen?"

Tony Evans, den långvariga ledaren för en megakyrka i Dallas och bästsäljande författare, har meddelat att han drar sig tillbaka från sin tjänst på grund av ”synd” han begick för många år sedan. Evans betonar vikten av Guds ord som den yttersta sanningen att följa. När han själv inte nådde upp till den standarden på grund av synd för några år sedan, känner han att han måste ångra sig och återställa sin relation till Gud.

Evans, som är 74 år gammal, var inte specifik om sina handlingar men sa att de inte var kriminella. Trots att han inte begått något brott, erkänner han att han inte använde rättfärdig dom i sina handlingar. Han tar därför ett steg tillbaka från sin pastorala tjänst och underkastar sig en helande och restaurationsprocess som etablerats av äldsterna.

Som grundare av undervisningsministeriet The Urban Alternative har Evans lett församlingen i över 40 år och har en radioutsändning som når hundratals radiokanaler över hela världen. Under en svår tid av bön och möten med kyrkoäldste fattade Evans det svåra beslutet att dra sig tillbaka från sina pastorala uppgifter. Kyrkoäldsterna är ansvariga för att upprätthålla integriteten i församlingen enligt Skrifterna.

Den andra kyrkostyrelsen säger att Pastor Bobby Gibson och kyrkoäldsterna kommer att ge mer information om framtida steg angående tillfälligt ledarskap. Evans har delat utvecklingen med sin familj och kyrkoäldster som stöttar honom. Även om Evans förra fru avled 2019 och han gifte om sig senare samma år, ses hans nya äktenskap som en del av hans personliga helande.

Tony Evans, den första afroamerikanen med både en studiebibel och en helbibelkommentar med sitt namn, uppmanar andra att ta ansvar. I en tidigare intervju med Religion News Service berättade han om hur han konfronterade gospelmusikern Kirk Franklin för ett upprörande audioinspelning. Nu berättar han för församlingen att han befinner sig i en period av ”andlig återhämtning och helande”.

Under denna period av själslig läkning försäkrar Evans församlingen att han är en med dem i tillbedjan. Hans tillit till Gud är stark när han går igenom denna svåra tid.Även om Tony Evans går igenom en svår period, fortsätter han att vara en inspiration för många i sin församling och utöver den. Hans öppenhet om sina misstag och styrkan i hans tro har en djup inverkan på dem som ser upp till honom.