KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Topp 10 bästa turistattraktionerna i Sverige

Över 10 000 personer uppmanar den Lutherska kyrkan att utesluta en av sina pastorer efter åtal för brott rörande 2020 års amerikanska presidentval i delstaten Georgia.

Mer än 10 000 personer uppmanar den lutherska kyrkan att utesluta en av sina pastorer efter att han åtalats för brott i samband med USA:s presidentval 2020 i delstaten Georgia. Före detta polispräst pastor Stephen Cliffgard Lee namngavs som en av de 18 medåtalade tillsammans med före detta president Donald Trump förra veckan. Han har anklagats för påstådd medverkan i en plan för att pressa en valarbetare att falskt erkänna att ha begått valfusk år 2020. Han står åtalad för planering att begå förmedling av falska uttalanden och skriftliga dokument, påverkan av vittnen samt överträdelse av Georgias RICO Act, delstatens racketeeringslag.

Enligt initiativet Faithful America är petitionen riktad till Lutheran Church-Missouri Synod (LCMS) och uppmanar trossamfundet att utesluta pastorn. De argumenterar för att det inte finns någon anledning för något trossamfund att tillåta någon som trovärdigt anklagas för att olagligt underminera vår demokrati att inneha en position av moralisk eller andlig ledarskap.

Faithful America beskriver sig själva som ”den största onlinegemenskapen av kristna som omsätter tro i handling för social rättvisa”.

Advokaten David Shestokas, som företräder den 70-åriga pastorn, sa att en borgen hade uppnåtts med myndigheterna och att pastorn förväntades överlämna sig på fredag. Han uppmanas att betala $75 000 (£59 000).

På torsdagen överlämnade Donald Trump sig själv i Georgia under liknande anklagelser – gripandet ledde till den första mugshoten på en tidigare amerikansk president. Han har betalat en borgen på $200 000 (£160 000) för att bli frisläppt från fängelset i Atlanta medan han väntar på rättegång.

Premier har kontaktat LCMS för en kommentar.