KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Tragisk påskpilgrimsbussolycka skakar Botswanas kristna gemenskap

Det senaste om Afrika - upptäck kontinentens puls i en spännande specialreportage! 🌍📰

Botswana kommer att hålla en nationell minnesgudstjänst på torsdag för de 45 personer som omkom på väg till en påskhändelse i Sydafrika. En åttaårig flicka, Lauryn Siako, var den enda överlevande efter att en buss som var på väg till Zion Christian Church kraschat genom avspärrningar och fallit 50 meter nerför en sluttning förra veckan.

Efter den dödliga olyckan har pastorerna i Botswana dykt upp på nationell television för att be och trösta de sörjande.

”Den här tragedin uppmanar oss att vakna upp och be och be om Guds beskydd i vilken situation som helst”, sa David Seithamo, ordförande för Evangelical Fellowship of Botswana. ”Nationen bör samlas runt för att verkligen stödja de som sörjer i denna stund. När de sörjer, bör vi sörja, men de bör veta att Kristus fortfarande är vårt tröst.”

De pilgrimer från Botswana var bland miljoner som reser varje påsk till Moria, en stad i nordöstra Sydafrika och huvudkvarteret för Zion Christian Church (ZCC, uttalas zed-c-c), en av de största afrikansk-initierade kyrkorna i regionen. ZCC har kyrkor över hela södra Afrika, inklusive Botswana, Lesotho, Zimbabwe, Zambia, Moçambique och Malawi.

Kyrkan har två grenar, ZCC och St. Engenas ZCC. I år markerar det 100:e jubileet för den senare, och Sydafrikas president Cyril Ramaphosa deltog i festligheterna. Även om pilgrimer också dök upp på St. Engenas 2023, är detta kyrkans första officiella pilgrimsbuss händelse sedan pandemin.