KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Träkorset framme i Rom

Mats var en av fem korsvandrare som hade äran att överlämna korset till påven.

Gå för Sverige är en EFS-grupp som har genomfört en imponerande vandring genom Sverige, Europa och nyligen från Paris till Rom. Under deras resa överlämnade de ett träkors till påve Franciskus och hade äran att vara de första att samtala med honom efter hans undervisning. En av korsvandrarna, evangelisten Mats Nyholm, delar en positiv upplevelse av mötet.

Mats beskriver mötet med påven som fantastiskt och berikande. Att få möta påven och bevittna hans mildhet och tro var en glädjens dag för gruppen. Påvens undervisning om evangelisation berörde särskilt Mats, då den påminde honom om deras vandring genom Sverige och Europa.

Gruppen Gå för Sverige arrangerar Vandra för Europa och har två huvudsyften: förbön för Europa och evangelisation. Idén till gruppen uppstod när Alf Lax ringde Mats med förslaget att gå med ett kors genom Sverige. Mats och Alf bestämde sig snabbt för att genomföra det. Sedan dess har de vandrat totalt 5 200 kilometer.

Nästa sommar är planen att hämta korset i Rom på Sveriges nationaldag och fortsätta vandringen till Jerusalem. Att avsluta vandringen i Jerusalem, den stad där Jesus dog på korset för människors synder, känns naturligt och symboliskt för gruppen.

Det är en imponerande bedrift som Gå för Sverige har uppnått genom att vandra genom olika länder och möta påven. Med deras fokus på förbön och evangelisation visar de en stark tro och ett engagemang för att sprida budskapet om kristendomen.