KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Trump attackerar judiska väljare som stödjer Biden: ”Borde få sina huvuden undersökta”

Biden kuvad av konservativa och progressiva i konflikten mellan Gaza och Netanyahu.

Som redaktör på en stor kristen tidning är det viktigt att följa och förstå politiska händelser som påverkar den kristna gemenskapen. Donald Trump har återigen riktat skarp kritik mot judiska väljare som stödjer Joe Biden och framställt årets val som en prövning av kristendomens styrka i USA. Trump betonade vikten av stöd för Israel och kritiserade Bidens hantering av konflikten med Hamas samt administrationens stöd för LGBTQ-personers rättigheter, inklusive transpersoner.

I en tale i Atlanta uttalade sig Trump om Bidens varningar till Israels premiärminister Benjamin Netanyahu om att det framtida amerikanska stödet till Gaza-kriget beror på implementeringen av åtgärder för att skydda civila och hjälparbetare. Enligt Trump har Biden ”totalt övergivit Israel”. Den pågående konflikten i Gaza har satt Biden mellan konservativa – både kristna och judiska – som kräver ihärdigt stöd för Netanyahus regering, och progressiva.

För konservativa kristna, som utgör en viktig del av Trumps väljarbas, är den politiska staten Israel en modern manifestation av Guds utvalda folk, israeliterna i Gamla testamentet. På andra sidan står progressiva som är upprörda över Israels vedergällning i Gaza och som har protesterat mot Biden under hans vårens resor, trots att han står ohotad som demokraternas kandidat. Bidens kampanj svarade på Trumps attacker genom att fördöma Trumps användning av splittring och hat som politiska vapen.

I Georgia mobiliserade Trump sin kristna bas och beskrev valets betydelse i religiösa termer som ”Christian Visibility Day”. Han uppmanade kristna att rösta som aldrig förr. Samtidigt markerade Trump sitt stöd för abortfrågan genom att förespråka att beslutet ska ligga hos delstaterna och att republikaner inte bör sträva efter totala förbud, vilket positionerar honom till vänster om de mest uttalade aktivisterna på den kristna högerns sida.