KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Trump på väg att sopu igen i South Carolina

Evangeliker föredrar före detta presidentens meritlista framför Nikki Haleys kandidatur trots spänningar inom kyrkorna.

I den stundande primärstriden i South Carolina höll den tidigare guvernören för delstaten, Nikki Haley, en presskonferens för att meddela sina supportrar att hon ”inte tänker någonstans” och åtar sig att erbjuda väljarna ett alternativ till den tidigare presidenten Donald Trump.
Samtidigt talade hennes presidentkandidat-rival, som har en 2-1 ledning i hemstaten, vid en evangelikal konferens i Nashville och betonade sitt arbete för konservativa kristna frågor under sin första mandatperiod och lovar att fortsätta i en andra mandatperiod.
Trump lovade på National Religious Broadcasters (NRB) konventet att, trots hot från vänster, ”ingen kommer att röra vid Kristi kors under Trump-administrationen, jag lovar er.”
”Kristna väljare hade en bra relation med Nikki och de gillade Nikki, men de älskar Trump,” sa Chad Connelly, som var på NRB-träffen.
Den före detta två-mandat-ordföranden för South Carolina Republican Party är grundare av det konservativa kristna organisationen Faith Wins, som involverar 16 000 pastorer i evangelisk väljarregistrering.
Connelly säger att det han hör mest från trosledarna är att Trump ”gjorde vad han sa att han skulle göra… det är en sällsynt politiker. Det är den främsta kommentaren.”
Specifika politiska frågor kommer upp mer än andra: Trumps offentliggörande av en lista med potentiella högsta domstolskandidater 2016 och sedan att han nominerade tre konservativa domare till domstolen, samt hans flyttning av USA:s ambassad i Israel till Jerusalem.
Men mer än någon särskild lista över frågor som motiverar detta val, beskrev flera källor en djup känsla av personlig lojalitet som GOP primärväljare känner för Trump, något som har intensifierats tillsammans med hans rättsliga problem.
”Det finns evangelikala i South Carolina som är något misstänksamma mot Trump och sannolikt stöder Nikki Haley, eller kommer att motvilligt stödja Trump,” sa Tony Beam, chef för kyrklig engagemang vid North Greenville University och politikdirektör för South Carolina Baptist Convention, till CT. ”Men jag skulle säga att den största gruppen troligen kommer att vara mycket fast bakom Trump för primärvalet och för presidenten.”