KRISTNA NYHETSBYRÅN

Tusentals samlas på ’Det utvalda’ konferens då skaparen uttrycker att produktionen av Säsong 4 står inför ’attacker från fienden’

Lästid: 2 minuter
Över 3 500 fans närvarade vid The Chosen Insiders Conference i Dallas under helgen för att fira den populära filmserien om Jesu liv och hans följare på 100-talet.

Över 3 500 fans deltog i The Chosen Insiders Conference i Dallas under helgen för att fira den populära filmserien om Jesu liv och hans följare från första århundradet. ”ChosenCon”, en tvådagars konferens, samlade fans från hela världen, vissa från så långt bort som Australien och Sydkorea, för att träffa skådespelarna och filmteamet och höra från seriens skapare.

”Det var överväldigande och vackert att se över tre tusen människor i ett rum jubla och skratta och fira vår serie. Men ännu bättre var de otaliga berättelserna om inverkan tittarna personligen kunde berätta för oss”, berättade Dallas Jenkins, seriens skapare, för Religion News Service.

Thomas Mathew Rodre, 72 år från New Jersey, sade också att ”Jesus använde” ’The Chosen’ för att ”förmedla de goda nyheterna till miljontals människor världen över”. Rodre själv blev kristen genom att titta på serien.

Under konferensen meddelade Jenkins till deltagarna att den fjärde säsongen av serien kommer att släppas exklusivt på bio från och med februari, innan den släpps på streamingtjänster.

Jenkins berättade också för fansen att han trodde att andliga attacker mot produktionen hade ökat ju längre serien har pågått. ”Jag tror att vi har märkt att ju större serien har blivit, desto svårare har det blivit med utmaningar och attacker från fienden. Så under säsong 4 verkade det som att vi helt enkelt inte kunde undkomma det”, sade han.

’The Chosen’, som har 10 miljoner följare i sociala medier, släppte tidigare sina avsnitt på en gratis streamingapp och lade till biografvisningar när efterfrågan ökade.

I början av säsong 3 tjänade serien 8,75 miljoner dollar under sin premiärhelg på bio och debuterade som nummer tre på amerikanska biotoppen.

År 2017 blev serien det mest crowdfundade medieprojektet i historien och samlade in över 11 miljoner dollar från mer än 16 000 investerare som ville se säsong ett bli tillverkad.

Avsnitten växte i popularitet och blev tillgängliga på olika streamingtjänster, inklusive Prime Video. Nyligen säkrade även den amerikanska TV-kanalen ’The CW’ sändningsrättigheterna för serien.